A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Защо не чета вестници…

… защото освен може би в специализираната преса (компютърна, икономическа, медицинска) в т.н. “ежедневници” няма нищо, за което да си заслужава да дадеш 60 или 70 стотинки (то може и повече вече да струват вестниците). Едно време, когато нямаше тоалетна хартия в-к “Работническо дело” вършеше идеална работа – меко и приятно. Сега с тези полу-гланцирани страници, даже и огън трудно се пали. Не съм чел материали по темата, но не е трудно да се забележи, че обратният словоред, който се наложи именно от разните му там писачи, от разните му там вестници е нанесал непоправими времи по (вече) цели поколения ученици.
Всъщност, този пост не е за употребата на вестниците и некадърността на журналистите, а по-скоро за тъпоумието на едно “издателство” – ИК “Труд”.
Аз се включвам с малко закъснение към това, което Григор написа преди няколко дена за безочието на някой си Никола Кицевски, от името на TRUD Publishing House. Ето какво са писали Ясен, Йовко, Дончо, Алекс, Пейо (и други! Sorry не мога да обиколя всички!) по своите блогове – аз няма да го напиша по-добре от тях. Всъщност, по-интересното от другите блогове са коментарите – прочетете ги. Заслужава си. Ще препиша само едно нещо, един от отговорите на Виктор:

….От една седмица предлагам на “Труд” да преразгледа решението си. Предлагам им линкове, реклами, банери, каквото щат. Всичко отказаха, заплашиха ме днес със съд. Контактувах най-малко с трима различни хора от “Труд”.
Късно е вече да ми предлагат каквото и да било. Държат се високомерно, просташки, неграмотни са… Гьон сурат…
Сега се пробвах да ползвам znam.bg, на които помогнахме да направят аудио код, заместваш картинката. Ето какво получихме за благодарност: обвинения в пиратство.
Богданов, аз мисля, че пиратите са морски разбойници, така съм чел в едни книги, ама ме е страх да кажа кои, че да не ме обвинят пак в нещо. Виж, “Шлиферът на Леонардо”, се опитах да го чета, естествено, има го в Мрежата, но заспивах три пъти на 5 процента от текста.

И така, нали запомни, че една седмица предлагам на “Труд” да си измият лицето, но те не щат?
SY, Victor

А за наглостта на “труд” изобщо не ми се пише – виж, ако си бяха дали труда да направят нещо по въпроса за незрящите – тогава друг въпрос. Но при положение, че се “водиш” издателска къща, а не си мръднал и пръста си да популяризираш произведения, на които държиш авторските права, тогава…. ? Тогава се правиш на велик и почваш да плашиш човека, който съвсем безвъзмездно и безкористно прави това вместо теб. Гадно и нагло. Нямам думи, … смрад и отврат….

Викторе, поздравления и адмирации за това, което правиш. Не се познаваме, но ти стискам ръката! Браво!

Съжалявам Григоре, аз отдавна не чета вестници и отдавна съм бойкотирал всякакви напъни на родната преса да ме ограмотява и информира. Оттам само помия тече. Иначе с удоволствие се присъединявам към призива ти за бойкот на ония тъпани от издателството.

Секцията “В родният Абсурдистан” започва да расте застрашително…. защо ли?

2 comments to Защо не чета вестници…

  • Cliff_Burton

    А междувременно е пуснат един блог, който се занимава изключително с този случай:
    http://protest.bloghub.org/

  • Там съм. Освен това, разправих цялата случка на всичките си познати (предимно ИТ маниаци). Все нещо ще излезе от това….
    Писмо до “труд” не мисля да пиша (засега), но във всяка друга инициатива ще се включа с хъс и ентусиазъм.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>