A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Колко е 2 на степен 128?

Много забавен въпрос, отговорът на който е: 340 282 366 920 938 463 463 374 607 431 768 211 456 (39 цифри).
Още по-интересното е, че разписано в думи това е: 340 ундецилиона, 282 децилиона, 366 нонилиона, 920 октилиона, 938 септилиона, 463 секстилиона, 463 квинтилиона, 374 квадрилиона, 607 трилиона, 431 милиарда, 768 милиона, 211 хиляди и 465.
Всъщност, това са комбинациите, които трябва да “извъртите” за да счупите един 128 битов крипто ключ.

2 comments to Колко е 2 на степен 128?

  • HakerMan

    Никои няма да се хване да ти узнава кода с избояване-бруте форсе. Версия 1 за узнаване. Експлоитиране на ниво драйвер и взимане на админ и системни права. 2. Инжектиране на експлоит които изтегля троянец в уеб трафика ти или подмяна на фаил със същия но с добавен към него троянски кон. Ако пък ти е прихванат само трафик и те няма онлайн за да те експлоитират ще те маркират чрез акаунта и логина ти и след като влезеш откъдето и да е ще те експлоитират. И не на последно място. SSL i TLS които се ползват стандартно за крипто комуникация са с добавени уязвимости в генераторите на случайни числа(не са толкова случайни!), друг бъг заложен пък дава клиентското ти IP и крипто ключ. Има и други бъгове за компромис в нивата на сигурнсот на SSL i TLS. По важното е, че ако ползваш публичен сервер то тои лесно се експлоитира и от там се придобиват неговите частни ключове и сертификати след което те свързват по средата ти с оригиналния сервер и четът и подменят всичко което искат. Решения за предпазване има но не са изпълними от не хакери.

  • HakerMan

    И финално да ти напомня, че военните не у нас вече имат версии на квантови компютри от 512-1024 кубита. Там задачите за декриптиране на некомпроментиран 128-256 битов код се изпълняват за секунди до няколко минутки при пълен паралелелизъм. И с това никак не се изчерпват методите за разбиване на кои и да е код инцииран от непрофесионалено хакер към публично менажирана машина. Само ще загатна. Ползване на секретни физически принципи, вълни и полета като скаларните, торсионни, лептонните, квази времеви, оргонни, псионни, мюонни за установяване на локацията и връзка със ума и/или физиологията на субекта и/или машината му без да има видима физическа връзка. На това ниво нещата са почети неспазяеми за 99% от хакерите чиито знания опират само до компютри.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>