A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Поддържа ли се Английски език от Google Chrome?

Въпросът е меко казано абсурден, но ако погледнем картинката по-долу, ще видим че нещата са леко груби по отношение на английският език. Да не напиша направо – трагични. Проблемът може да се види, когато се избере меню “Tools” -> “Options” ->” Under the Hood” -> в секция “Web content -> бутон “Languages and Spell-checker Settings”.

Според Google Chrome има американски (Unated States) английски, но не се поддържа такова нещо, като просто английски (English). Виж, с английският на Обединеното Кралство (да,  тъпо звучи така написано), Unated Kingdom нямаме проблем – той се поддържа и за правопис и за менюта.

Нещата загрубяват още повече, защото примерно с някои други англо говорящи страни, като австралийският и канадски английски, Ghrome може да проверява за правопис, но няма локализация (менюта, помощ и т.н.). Винаги съм си мислил, че да преведеш и локализираш една програма не е кой знае какъв проблем. Виж, за правописа, там нещата са по-особени, защото определено има разлика за различните страни, но в този случай е точно обратното. Има проверка за правопис, но няма локализация. Странно, нали? За Нова Зеландия и Южна Африка нещата са аналогични, както при простият (не квалифициран) английски. Нито менюта, нито проверка за правопис. Т.е. тук нещата са доста по-зле отколкото даже и при българският – ние все пак си имаме всичко!

Положението е същото за всички операционни системи, за които е наличен Chrome, поради което силно се надявам в следващите версии това “недоразумение” да се оправи. Не вярвам да им е голям проблем на американците най-сетне да признаят на какъв език пишат и говорят. 😉

 

1 comment to Поддържа ли се Английски език от Google Chrome?

  • Няма го и на македонски :D:D:D За македонците сигурно това е някаква българска конспирация. А според мен американците са си признали с English (UnitedKingdom) на какъв език пишат и говорят :))

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>