A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Сграда №7. Сграда коя!?!

10 години от 9/11. Някой ще си каже – “скука” или  “пак тия хамериканци”, или “аман от трагедии”, или ”кво ме боли … за тия”.

Днес по радиото обявиха, че 73% от американците помнели, какво точно са правили сутринта и през деня на 11-ти Септември 2001-ва. Като се вземе в предвид тоталната им политическа незаинтересованост, процента наистина впечатлява. Аз също си спомням добре, че точно се прибрах от работа и по всички канали вътряха, какво става в Ню Йорк. Всичко ми изглеждаше абсолютно нереално. После дойдоха и големите надписи “America under attack”, “America at War”, после нашите TV-та не закъсняха да откопират 1:1 заставките и дори изреченията от CNN, а след има-няма 3-4 вече всички знаехме, какво е АлКайда и кой е Осама Бин Ладен. Тогава всичко ми се струваше повече или по-малко в реда на нещата, а на всички въпроси вече имаше готови отговори. След известно време пък, доста подробно по Discovery обясняваха, как било нарушено противопожарното покритие на стоманените греди на ядрото на сградите и вследствие на високата температура от горивото на самолетите те били поддали, как се подготвяли терористите да управляват Боингите, как FBI било извънредно изненадано  и т.н … и т.н. Краят на историята с двете кули е пределно ясен – там видяхме как самолетите ги удрят, запалват и в крайна сметка, как падат. Не всичко ми стана ясно около Пентагона – още ми е съмнително. Никъде не съм намерил и отговор, как е възможно от цялата “атака” да има само 3 секунди запис.

Иска ми се обаче, да разбера, защо се срути сграда №7. Наричат въпросната постройка “Сграда коя?!” поради една проста причина – когато питат хората, дали са чували за нея, това е най-честият отговор, който се получава. Даже и след 10 години, никой или не се интересува, или умишлено не говори за нея. Тя е част от комплекса на Световният Търговски Център и е била висока 47 етажа (бая сграда си е била, направо ти пада шапката!). По скицата по-долу, всеки може да си направи сметката, че около нея (№3, 4, 5 и 6 ) сградите са доста повече засегнати, но нито една от тях не се е срутила. Специалистите отбелязват, че това е единственият случай в който сграда със стоманобетонна конструкция се срутва в резултат на пожар. Всъщност, в официалният доклад по 9/11 причините за срутването така и не са изяснени. Очевидно, няма и да бъдат.

wtc-building-7-map_22Когато започнах да се интересувам за нея, попаднах на доста интересни факти. Примерно, че в самата сграда е имало единични пожари, причинени (най-вероятно) от падащи отломки от самолетите. Да не забравяме, че сградата се намира на около 100м от сгради 1 и 2. Не е имало достатъчно гориво за мащабно топене или огъване на стоманата. Няма и друга причина тя да се срути по зрелищният начин, по който го направи. Всъщност, тя се е срутила цели 8 часа след другите два сгради. Или примерно, че в сградата са се намирали офисите на: Охраната на президента, ЦРУ, Министерството на отбраната, няколко банки, архиви и най-вече офисът на кмета за реакция в извънредни ситуации (самостоятелно климатизиран, брониран и с независими комуникации и захранвания, който е струвал на данъкоплатците 15 милиона долара). В добавка, ето един доста показателен и малко известен факт: срутването на сградата е обявено от BBC 20 минути преди самото срутване. Не вярвате? ОК, вижте този запис – това е официалната “изрезка” от предаването. Ако не ви се чака, прехвърлете направо от минута 7:50 нататък. Коментарът на BBC? Ами… станала била грешка (имах си хас!). Толкова…. и без повече задълбочаване в материята или допълнителни разяснения.

Изобщо…. около въпросната сграда №7 (както и №1 и №2) има доста въпроси, отговорите на които никой не иска да даде. Това е, както играта с доста други неизяснени случки в световната история – всеки, който пита за тях е или куку (хлопа му дъската, “световен конспиратор”, антиглобалист, анархист и т.н.), или предател (на националните или световни интереси, на общочовешките ценности и т.н.), т.е. и в двата случая губи по точки пред всяка що годе сериозна медиа. За щастие в мрежата се намират и доста “откачалки” (към които мисля да се присъединя и аз) за които питането и вероятно истината е важна.

Ето няколко доста интересни ресурси: най-малкото те повдигат въпроси, за отговорите на които си заслужава да се почака.

– Основният сайт на хората, които не се примиряват с липсата на отговори: Remember Building 7;

– Още въпроси от доста авторитети и специалисти. Главната им идея е да предизвикат ново и честно разследване на 9/11: Patriots Question;

– Няколко ресурса в YouTube: 9/11 Truth: What Happened to Building 7, Building 7 Controlled Demolition, MIT Engineer Disputes 911 Theory of the WTC Collapse, ако някой иска да спори с физиката: 9/11 Experiments и тук. Допълнителни доказателства от термокамери, че температурата на горивото не е била достатъчна да разтопи ядрото на сградата.

– И накрая, ако имате време, филмът “911 Loose Change”  е доста интересен. Лично аз  го изгледах с огромен интерес.

5 comments to Сграда №7. Сграда коя!?!

 • prodanov

  Влади изгледал съм сума ти материали на тая тема , включително и на тема контролирани взривове за разрушаване на сгради.И моето твърдение също е , че тази сграда няма как да се срути точно по този начин , без да е заредена с експлозиви от вътре. И то по точно определен начин за да може да се срути чрез “имплозия” ..?!На снимката която си показал си личи ясно, че тя се е срутила точно върху собствената си тежест , или с други думи казано колоните които я подпират са разрушени в определена последователност.По този начин околните сгради остават незасегнати.А как е възможно това , при положение че там се помещават сума агенции с национално значение за сигурността , там да се вкарат експлозиви без знанието на същите тези служби?За кулите близнаци няма смисъл да се коментира. За пример мога да дам Empire state building , който през 1945 година е е ударен от , забележи само , не какво да е а ” бомбардировач Б25″ заблудил се в гъстата мъгла над Ню Йорк.Ударът между 78 и 79 етажи е толкова силен , че единия двигател на самолета минава през цялата сграда , и се забива в съседната !Няма срутени сгради , няма хиляди жертви.Ето видео http://www.youtube.com/watch?v=3ne7l7OAJEw&feature=related .

 • Да, интересно е. За този случай съм чел обяснението, че горивото и самолета били несравнимо по-малки. Но пък на термо камерите снимали при 9/11 ясно се вижда, че повечето авиационно гориво избухва и общата температура е около 600-700 градуса.
  В един от материалите се споменава за небостъргач в Италия, който е горял в продължение на 7 часа, без изобщо да се срути. В секциата “9/11 физика” пък, нещата са доста убедутелно доказани. Е, не е много елементарно (иска се малко мислене), но пък със законите на природата спорят само политиците 🙂

 • Замислен

  Г-н Герджиков,

  Похвално е, че се интересувате от подобни неща, но дали работата ви като мениджър в глобалистка компания и нещата които ви се налага да правите там се вписват с възгледите ви. Какво ако 9/11 е измишльотина ? Това е само инструмент в ръцете на глобалистите за да постигнат крайната си цел (ако изобщо някога спрат), а именно унищожението на по-голямата част от населението и робство (вероятно чрез корпоративно-фашистка система) за тези които останат живи.

 • Странен подход и връзка. Интересно, как работата ми, като “мениджър в глобалистка компания” има нещо общо с възгледите ми? Ако оставим настрана това, че ми е малко неясен терминът “глобалистка”, защо възгледите ми да зависят от мястото където работя? Аз се имам за професионалист и когато съм на работа съм си точно такъв. Личният ми живот и възгледи си ги държа далеч от мястото, където работя. Иначе, трябва да работя като животновъд (демек овчар), нещо за което си мечтая отдавна, де. Просто не му е дошло времето още.
  Колкото до 9/11, да според мен това със сигурност е измищльотина в частта причина и следствия. Колкото повече виждам, как се обясняват едни неща, но не се обясняват други, колкото повече гледам кой печели и кой губи от т.н. “тероризъм”, толкова повече се убеждавам, че нещата не са такива, каквито ги представят по медиите. Всъщност, нищо ново под слънцето, просто сега мащабите са по-различни. Аналогията с Пърл Харбър и влизането на Америка във Втората Световна се налага от само се бе си. И там преките жертви бяха приблизително точно от такъв порядък, каквито бяха и при атентатите от 9/11. Ползите спрямо вредите също.

 • Замислен

  Връзка има, но едва ли бих могъл да я обясня кратко.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>