Календар

July 2006
M T W T F S S
« Jun   Aug »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Петиция!

Да започна с адреса на самата петиция:
http://www.bgpetition.com/diskriminacia.
Най-сетне се намериха хора, която да облечат в някаква форма едно всеобщо недоволство. Недоволството от неравноправното положение, в което се поставят българите с българско етническо потекло спрямо българите с ромско/циганско етническо потекло. Голяма простотия излиза, като го напиша така, а? То си е точно такава ГОЛЯМА простотия. Не ми се пише за политика, не ми се пише за журналисти. Гадно ми е.
Този пост, обаче е за неравноправието. Такова, каквото го усеща всеки гражданин на Републока България (т.н. “роми” не ги броя). ΀ това, че въпросното неравноправие съществува е несъмнен факт. Точно поради това и с огромна радост подписах въпросната петиция.
Ще си позволя да цитирам само едно мнение от коментарите, които синтезирано и простично обясняват добре същността на нещата, това на Константин Петров:

Кажете ми, ако не се третират по-различно тези граждани защо имат по 5-10 деца? Кой нормален данъкоплатец може да си позволи 5 деца? А българина обича децата, само преди 3-4 поколения са били най-малко по 5-6 във ВСЯКА къща!!! Изрично казвам, че не бива де се обобщават големи групи хора под общ показател – има и честни, и почтени роми/цигани, които работят за хляба си. Към тях изпитвам уважение като към всеки борещ се за хляба си. НО показни операции подкрепяни от ДПС/визирам Ахмет Доган, който отиде в Столипиново преди година и каза – ток ще има, дългът ви е опростен.!Дълг не се опрощава, той се плаща!/ не трябва да се позволяват! НЕКА НАПРАВИМ ТАЗИ НЕГЛАСНА ДИСКРИМИНАЦИЯ ТРЪН В ОЧИТЕ НА БРЮКСЕЛЦИ! ТОВА НИ Е ЕДИНТВЕНИЯ ШАНС ДА СЕ ОТЪРВЕМ ОТ НЕЯ! НЕКА НАПРАВИМ ТАКА, ЧЕ ДА СЕ ЧУВСТВАМЕ НОРМАЛНИ В БЪЛГАРИЯ! НЕКА НАПРАВИМ ТАКА, ЧЕ ДЕЦАТА НИ ДА НЕ ЧУВСТВАТ ТАЗИ ПОДИГРАВКА, КОГАТО ПОРАСНАТ! НЕКА СПРЕМ МЕРЕНЕТО С ДВОЙНИЯ АРШИН! НЕКА ВСИЧКИ СА НАИСТИНА РАВНИ ПРЕД ЗАКОНА! PEACE!”

Това за децата е особено болно и точно. А за иначе политиците… за тях нищо хубаво не се сещам и не им мисля. Най-точното мое определение за тях е, че те са като хлебарките. Има ги по много, винаги се въдят безконтролно (ако ги оставиш намира), ходят само там, където има нещо за зобане, разнасят гадости и неприятности, почти неунищожими са. Спирам навреме…. Идат избори, хлебарките ще изпълзят на светло, ще видите!

п.с. за времето докато напиша това (около 10 минути), след мен се подписаха още 14 човека.

4 comments to Петиция!

 • Прочетох петицията и ми хареса. При опит за подписване обаче ми връща 404 Not Found. Надявам се това да не е предизвикано умишлено и да го оправят скоро та да мога да се подпиша и аз.

 • Не би трябвало да има проблем, по-скоро нещо се е претоварил сървътът им или имаш малко време за реакция откъм броъзъра (може би пак “Refresh”?).
  Единственото нещо, което се иска е, през пощата си да върцеш проверовъчен линк.

  Edit: Наистина си има проблем с линка. Не е timeout или нещо в броузъра. Линка липсва, което също поражда в мен някакви съмнения за “висша” намера. Ох-х-х! Само да е така, такова “парти” ще им спретнем на “органите” взели мерки…..

  Edit, again: Оправи се. Май наистина сайта е доста претоварен. Аз бях номер 4235, сега тече 4351 и това само за един предиобед!!!!

 • Ганчев

  И при мен връща 404 Not Found, в същото време петицията за Македония позволява да се подпишеш, а сайта е един и същ. Пробвах с браузъри Opera и SeaMonkey. Къде е проблема?

 • Със сигурност е нещо по хостинга им. Като гледам през какви екзотики минават…. ужас. Иначе за проблемите нямам идея – всичко изглежда доста просто, като код, какво може да се чупи?! Ту се появяват, ту изчезват.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>