A sample text widget

Etiam pulvinar consectetur dolor sed malesuada. Ut convallis euismod dolor nec pretium. Nunc ut tristique massa.

Nam sodales mi vitae dolor ullamcorper et vulputate enim accumsan. Morbi orci magna, tincidunt vitae molestie nec, molestie at mi. Nulla nulla lorem, suscipit in posuere in, interdum non magna.

Категория “Книги”

Започвам нова категория в блога си – ще я нарека “Книги”. Тук мисля да записвам впечатленията си от прочетеното. Не мисля, че това ще бъде най-пълната категория – със сигурност чета много по-малко от преди, (за което много съжалявам) но това е реалността. Какво да се прави – денят (и нощите) не стигат, все пак трябва и да се спи.
Най-лошото, обаче е че хлапетата не четат (има две, така че следя процеса отблизо). Тъжна работа. Може би, защото и идващите поколения ще четат все по-малко и по-малко. Тук не става дума за единични изключения, а за система, която е очевидна от няколко години насам (това у нас, в България. Световният опит, отдавна си е казал своята дума). Причината за това е много проста – вече има доста по-привликателни за детския ум забавления – телевизия и компютърни игри. Нали се сещате, че човек за да чете вече е навършил едни години. Дотогава вече е вдял “благините” на телевизора и/или компютърните забавления. За какво му е да чете и да се мъчи да “вижда” какво се случва с героите? Просто човек е така устроен, че търси най-малкото съпротивление, т.е. за всяко нещо се търси най-лесното. В случая седиш и наблюдаваш – нещо, което се отдава в най-голяма степен на децата. А най-голямата вина за това, те да се превръщат в телевизионни зрители от най-ранна възраст е на родителите. Ама понеже и аз съм един от тези гадове, просто спирам дотук.
Както и да е, утре дочитам едно произведение и ще пиша първо за него. Всъщност, “произведение” е малко встрани от истинската му същност, по-точно това е един проект замислен и реализиран от най-големите таланти в областа на научната фантастика и фентъзито.

1 comment to Категория “Книги”

 • Иван Пеев

  Здравей Владо,
  Навремето, докато бяхме колеги в Хеброс, не можахме да говорим за книги.
  Сега ми е интересно имеш ли впечатление от латиноамериканските автори и какво е мнението ти за такива като Марио Варгас Льоса, Алехо Карпентиер, Хулио Кортасар…
  Ако намериш време и желание – пиши. Вече имаш мои координати.
  Късмет!
  Иван

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>