Календар

June 2005
M T W T F S S
« May   Jul »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  

Fedora Core 4, Tricks and Tips

Странно нещо е това Интернета…. Точно решавам да почна на наточвам почти свежата инсталация на Core 4 и попадам на още по-прясна статия за това, при това доста добра! Послената й редакция е от днес! Всичко е в стил “стъпка по стъпка”, гладко и истинско. Чак странно да ти стане, колко безпроблемно протича всичко. Ако не ме примързи (това е вероятно до 85%) ще я преведа – заслужава си.
Това, което правя в момента пък (въпросното мултимедийно наточване) ме връща към един друг въпрос, който отдавна не ми дава мира: след, като Fedora Core е типичният потребителски десктоп, защо тогава от него липсват доста важните за обикновенният потребител мултимедийсни добавки? Е-е-е-е, (ще ревнат повечето от запознатите с проблемите), нали има лицензи, нали MP3 и DVD са “нечистите” стандарти……нали може да си го направиш сам (и т.н. в този стил). Да, така е, но това не отговаря на десетки хилядите оплаквания (който не вярва: справка в google) от потребителите за това, че тези неща наистина липсват, в иначе почти перфектната дистибуция. И че тези неща, наистина се искат от избралите дистрото. Както и да е, докато я “оправят” – подобни четива, като посочената статия са незаменими и животоспасяващи.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>