Календар

November 2004
M T W T F S S
« Oct   Dec »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Понеделник: ден за работа.

Нали и вие сте на мнение, че Понеделник (с главно “П”) е ден само за работа? Ставаш сутрин в 06:30 с бистра глава и хъс за всичко. Тъмно е. Хвърляш 2-3 шепи вода на лицето (ако го уцелиш). Стържеш три дневната брада или както е при някой читина (каквато имат само 300кг. шопари, тип “диво прасе”) с ножче Big (ама не brother, ами Match3). После мажеш раните с Nivea Soft Sensitive и почти си готов. При мен нещата продължават с това да наритам да стават жената и децата, да погледам “ЩЕ ВИ СЪБУДИМ!” на ВТК (Военен телевизионен канал, още нямат сайт) и рубриката “Преглед на печата” (водеците са много са готини, заплитат и бъркат почти всяка дума, много ме е смях да ги гледам). След това съм готов за нови работни подвизи.
Пътя до работата не е интересен: няма задръствания и безкрайни миризливи колони, ходя пеша покрай Марица, всичко на всичко 15-20 минути – кеф!
Естествено, първите 2-3 часа от всеки понеделник, поне при мен преминават в “забавления” със служебната поща – нищо изненадващо, само спам и вируси (какво друго да очакваш от организация в която 99.8% от компютрите са виндоз). Само понякога, (по наша стара традиция) някой шеф, който се е разработил в петък 16:45 е написал нещо със срок “петък, 17:00” създава, нещо като прилив на адреналин и нарушава идилията на спокойната понеделнишка сутрин.
Днес, обаче мога да се похваля с поредният пирон в стената (по-скоро в “къщурката”) на свободният софтуер на банка “Хеброс”. Напраих сайт blog.hebros.bg (sorry, няма линкове, защото е скрит) на който пуснах блог на отдел “Комуникации”. Идеята е този сайт да организира и блоговете на останалите управления и отдели на банката. Само да има кой да пише, то проблеми, промени и информация колкото щеш. Всъщност и никой да не поеме знамето, поне ще ми остане удоволствието, че има работещо и полезно приложение на WordPress-a.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>